Her kommer oppskriften i tilfelle du også har lyst til å prøve:
4 dl grov sammalt hvete eller grovbakstmel
4 dl store havregryn
2 dl solsikkekjerner
1 dl sesamfrø
1 dl linfrø
1 ts salt
7 dl vann
Bland sammen det tørre og rør inn vann til en tykk deig. La deigen svelle i 15 min.
Dekk to stekebrett med bakepapir og fordel deigen utover; bruk slikkepott sånn at det blir jevnt. Del opp i passende biter med pizzarulle eller kniv før steking.
Resultatet blir best i varmluftovn; varm ovnen til 160 grader og stek ett brett øverst og ett nederst i ovnen i 1 time og 10 min. Bytt plass på brettene etter halve tiden (og da skjærer du opp på nytt også).
Avkjøl på rist, bryt opp i biter og oppbevar i en boks. OBS! De må ligge til avkjøling lenge, lengre enn du tror, for at de ikke skal bli myke og seige når du pakker de ned!
Fortsatt god helg!
4 kommentarer:
Enig med deg, hjemmebakt knekkebrød er supergodt! Jeg kunne (nesten) byttet det ut med helge-snacksen, jeg :o)
Ha en strålende helg!
Oj, nå fikk jeg lyst på knekkebrød! De er jo bare SÅ nydelige!
Ha en flott søndag :)
Hjemmelaget knekkebrød er godt. :)
Så deilig mildt vær det har vært i dag. Det drypper fra taket. Og snøen smelter på terassen. Å om det kunne vare :))
Åhh! Det må jeg bake idag eller i morgen! Også sååååå fint skjerf, det så smart ut, og såå fine leggvarmere og og og og og og og ;0)) Ha en flott ukeslutt! Klem!
Legg inn en kommentar