lørdag 5. februar 2011

Knekkebrød

I dag har jeg bakt knekkebrød for første gang, og de ble virkelig kjempegode! Passet fint både til ost og syltetøy synes jeg, og ikke kan de være så veldig usunne heller. Oppskriften har jeg fått av en venninne:-)


Her kommer oppskriften i tilfelle du også har lyst til å prøve:

4 dl grov sammalt hvete eller grovbakstmel
4 dl store havregryn
2 dl solsikkekjerner
1 dl sesamfrø
1 dl linfrø
1 ts salt
7 dl vann


Bland sammen det tørre og rør inn vann til en tykk deig. La deigen svelle i 15 min.
Dekk to stekebrett med bakepapir og fordel deigen utover; bruk slikkepott sånn at det blir jevnt. Del opp i passende biter med pizzarulle eller kniv før steking.
Resultatet blir best i varmluftovn; varm ovnen til 160 grader og stek ett brett øverst og ett nederst i ovnen i 1 time og 10 min. Bytt plass på brettene etter halve tiden (og da skjærer du opp på nytt også).
Avkjøl på rist, bryt opp i biter og oppbevar i en boks. OBS! De må ligge til avkjøling lenge, lengre enn du tror, for at de ikke skal bli myke og seige når du pakker de ned!

Fortsatt god helg!

4 kommentarer:

Ina sa...

Enig med deg, hjemmebakt knekkebrød er supergodt! Jeg kunne (nesten) byttet det ut med helge-snacksen, jeg :o)

Ha en strålende helg!

G-Anette sa...

Oj, nå fikk jeg lyst på knekkebrød! De er jo bare SÅ nydelige!

Ha en flott søndag :)

Merethe sa...

Hjemmelaget knekkebrød er godt. :)
Så deilig mildt vær det har vært i dag. Det drypper fra taket. Og snøen smelter på terassen. Å om det kunne vare :))

Anita sa...

Åhh! Det må jeg bake idag eller i morgen! Også sååååå fint skjerf, det så smart ut, og såå fine leggvarmere og og og og og og og ;0)) Ha en flott ukeslutt! Klem!